۹ بهمن ۱۳۸۴، ۱۴:۲۶

سخنگوي وزارت خارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران:

بلر هم مي تواند در سمينار هولوكاست تهران شركت كند يا مقاله ارائه نمايد / پارك لويزان صحيح است نه سايت لويزان / سخنان پورمحمدي براساس گمانه زني شخصي بوده است

بلر هم مي تواند در سمينار هولوكاست تهران شركت كند يا مقاله ارائه نمايد /  پارك لويزان صحيح است نه سايت لويزان / سخنان پورمحمدي براساس گمانه زني شخصي بوده است

آصفي سخنگوي وزارت خارجه اظهار داشت :خوب است توني بلر هم در سمينار بين المللي هولوكاست در تهران شركت كند يا اگر دوست دارد مقاله اي هم به اين سمينار ارائه نمايد يا اينكه حرفهايي را كه نمي تواند در انگليس بگويد يا بشنود در اينجا مطرح كند.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حميدرضا آصفي در نشست هفتگي خود با خبرنگاران با اشاره به سفر وزير امور خارجه بحرين به ايران گفت: مباحث خوبي در گفتگوهاي اين مسئول بحريني و مقامات ايران از جمله رئيس جمهور مطرح شد.

سخنگوي وزارت خارجه همچنين از سفر يوسف بن علوي وزير امور خارجه عمان به كشورمان در بعد ازظهر امروز خبر داد و افزود: گسترش روابط ميان ايران و كشورهاي حوزه خليج فارس و نيز ديگر كشورهاي اسلامي از اولويت هاي ايران خواهد بود.

وي در ادامه با اشاره به سخنان بوش در خصوص كمك همه جانبه به گروههاي معاند ايران اظهار داشت: اگر اين خبر درست باشد رئيس جمهور آمريكا دچار اشتباه بزرگي شده است و اگر يك بار ديگر به سخنان خود مراجعه كند متوجه مي شود كه حرفهايش علاوه بر اينكه ناقض همه اصول بين المللي است به نوعي تاييد اقداماتي است كه از سوي گروههاي برانداز براي سرنگوني حكومت ها صورت مي گيرد و اين موضوع نتيجه اي جز ترويج هرج و مرج در روابط بين الملل را نخواهد داشت.

آصفي تاكيد كرد: آمريكا از ابتداي پيروزي انقلاب تلاش داشته با نظام اسلامي و دستاوردهاي آن مخالف كنند ولي به خاطر حمايتهاي گسترده مردم و ظرفيت بالاي انساني و مادي نظام تاكنون ناكام مانده و در آينده نيز ناكام خواهد ماند و طرح چنين موضوعاتي موجب رسوايي بيشتر آمريكا خواهد شد.

سخنگوي وزارت خارجه در خصوص اظهارات ژاك شيراك نيز گفت: اين اظهارات كمكي به شرائط كنوني بين الملل نخواهد كرد.

خبرنگاري از سفر دبير شوراي عالي امنيت ملي به كشورهاي چين و روسيه و دستاوردهاي اين سفر پرسيد كه آصفي با مثبت ارزيابي كردن اين سفر گفت: در سفر لاريجاني به روسيه فرصت شد كه اجزا و ابعاد پيشنهاد روسيه روشن تر شود كه البته بايد اين طرح همچنان مورد گفتگو قرار بگيرد و مذاكرات در اين خصوص از اواخر بهمن ماه ادامه خواهد يافت.

وي سفر دبير شوراي عالي امنيت ملي به چين را نيز سازنده خواند و افزود: گفتگو تنها راه برون رفت از وضعيت كنوني است .

آصفي با اشاره به سفر وزير خارجه به آفريقاي جنوبي نيز اظهار داشت: پيش از سفر متكي ، قائم مقام وزارت خارجه نيز به مالزي و آفريقاي جنوبي سفر كرده بود كه در اين سفر از مذاكره ايران با تروئيكاي نم صحبت شده بود كه در سفر وزير خارجه نيز جنبش غير متعهدها تاكيد كردند كه حق ايران را در استفاده از انرژي هسته اي صلح آميز به رسميت مي شناسند كه اين موضوع در بيانيه آنها منعكس شد.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: ما آژانس بين المللي انرژي اتمي را يك سازمان حرفه اي ، معتبر و بين المللي در زمينه موضوعاتي كه در صلاحيت آن است مي دانيم و حل و فصل موضوعات مورد اختلاف را در چارچوب آژانس و مقررات بين المللي خواستاريم.

سخنگوي وزارت خارجه از سفر معاون امور بين الملل شوراي عالي امنيت ملي به بروكسل خبر داد و گفت: در اين مذاكرات كه از فردا آغاز خواهد شد سه كشور اروپايي به گفتگو در خصوص مسائل مورد نظر دوطرف با ايران خواهند پرداخت .

آصفي تاكيد كرد: توافقات از دل مذاكرات بيرون مي آيد و تند كردن جو نتيجه اي جز تند شدن فضاي داخلي نخواهد داشت و ما به دنبال اين هستيم كه هر دو طرف با استفاده از فرمولهاي مختلف به نتيجه دلخواه برسيم.

وي انجام دو هزار نفر روز بازرسي از ايران را مصداقي محكم از همكاري مناسب ايران با آژانس بين المللي اتمي عنوان كرد.

سخنگوي وزارت خارجه  در زمينه پيشنهاد البرادعي مبني بر اعطاي رآكتور هسته اي به ايران در مقابل تعليق نزديك به 8 ساله فعاليت هاي هسته اي كه مورد سئوال يكي از خبرنگاران بود اظهار داشت: اين سخنان البرادعي يك پيشنهاد شخصي بود ولي براي رسيدن به اعتماد سازي نيازي به زمان هايي مثل 7 تا 8 سال نداريم و اكنون نيز آمادگي رفع هرگونه ابهامي را در زمينه فعاليت هاي صلح آميز خود داريم.

وي همچنين سفر لاريجاني به وين و ديدار وي با البرادعي را مورد اشاره قرار داد و گفت: ابهامات بسياري در گفتگوي آنها رفع شد و ما نيز اعلام كرده ايم كه تا هر وقت ابهامي وجود داشته باشد مذاكرات را ادامه خواهيم داد ولي زمان گذاشتن در مذاكرات خارج از مسائلي كه در آژانس مطرح مي شود.

آصفي در خصوص خبر حضور لاريجاني در لندن و ديدار وي با وزير خارجه انگليس گفت:  چنين موضوعي صحت ندارد و فقط حضور دكتر وعيدي در بروكسل صحيح است.

سخنگوي وزارت خارجه در خصوص خبر بازديد بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي از لويزان گفت: جايي به نام سايت لويزان وجود خارجي ندارد بلكه پارك لويزان صحيح است كه در سفر "اولي هاينونن" به ايران نيز در اين خصوص مسائلي مطرح شد كه پاسخهاي لازم داده شد و وي نيز قانع گرديد.

مشاركت آمريكا در تهيه سوخت هسته اي با ايران از ديگر مسائلي بود كه از سخنگوي وزارت امور خارجه پرسيده شد كه وي با عدم تاييد آن اظهار داشت: البته ايران آمادگي دارد با توجه به پيشنهاد رئيس جمهور در مشاركت توليد سوخت هسته اي همكاري هاي لازم را با كشورهاي ديگر داشته باشد كه برخي كشورها نيز در اين خصوص مذاكراتي را با ايران داشته اند.

آصفي از برگزاري سمينار بين المللي هولوكاست در بهار سال آينده در تهران خبر داد و گفت: در چند روز اخير اظهارنظري از نخست وزير انگليس منتشر شد مبني بر دعوت از رئيس جمهور براي بازديد از آثار هولوكاست كه بايد ديد رييس جمهور وقت دارد به اين سفر برود يا خير اما پيشنهاد ما نيز اين است كه خوب است بلر هم در سمينار هولوكاست در تهران شركت كند يا اگر دوست دارد مقاله اي هم به اين سمينار ارائه نمايد يا اينكه حرفهايي را كه نمي تواند در انگليس بگويد يا بشنود در اينجا مطرح كند كه به او وقت لازم هم داده مي شود.

خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه در خصوص حضور نيروهاي اسرائيلي در كنار مرزهاي ايران در كشور عراق پرسيد كه وي پاسخ داد: در اين زمينه با مقامات عراقي صحبت شده است و آنها اين موضوع را تاييد نمي كنند ولي اگر اين خبر درست باشد اين موضوع پذيرفتني نيست .

موضوع پذيرش سفير انگليس در ايران و كارشكني اين كشور در پذيرش سفير جديد ايران از ديگر مواردي بود كه از آصفي سوال شد. وي در اين خصوص اين گونه پاسخ داد: البته انگليس براي معرفي سفير خود زودتر از ما اقدام كرد كه به زماني حدودا شش ماه پيش باز مي گردد ولي مسير انتخاب سفير ما در انگليس تازه شروع شده كه مدتي طول مي كشد.

وي اضافه كرد: البته اگر تعويض سفراي دو كشور به صورت همزمان بود ما به طور همزمان يا ديرتر از انگليس به اين موضوع پاسخ مي داديم اما سفير ايران در انگليس هنوز به اين كشور معرفي نشده است.

آصفي با رد كارشكني انگليس در پذيرش سفير ايران گفت: دست ما نيز براي كارشكني بسته نيست ولي روابط دو كشور با انتخاب يك سفير تمام نمي شود بلكه تازه آغاز راه است.

وي در پاسخ به سئوال خبرنگار "مهر" مبني بر اعلام شواهدي در سخنان وزير كشور مبني بر احتمال دخالت بيگانگان در سقوط هواپيماي فالكن گفت: از مستنداتي كه در اختيار پورمحمدي است اطلاعي ندارم ولي فكر مي كنم اين سخنان حدس شخصي وي بوده و به عنوان گمانه زني مطرح كرده اند نه به عنوان يك سند.

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار "مهر" مبني بر عجيب بودن حضور 9 بازرس آژانس بين المللي انرژي اتمي به طور همزمان در ايران اظهار داشت: اكنون حضور ذهني مبني بر سابقه داشتن سفر اين تعداد بازرس به ايران ندارم، اما اين موضوع جاي تعجب ندارد و ما هميشه روابط خوبي با آژانس داشته ايم.

آصفي در خصوص موضوع نگراني اروپا از آغاز تحقيقات هسته اي ايران نيز گفت: اين تحقيقات يك اقدام داوطلبانه بود كه به خواست خودمان آن را تعليق كرديم و با اراده خودمان دوباره شروع نموديم ولي با توجه به بازرسي ها و وجود دوربين هاي مختلف كار غير متعارفي در مراكز تحقيقاتي صورت نمي گيرد.

آصفي اوضاع فلسطين را در شرايط كنوني مهم ارزيابي كرد و گفت: انتخاب اخير نشان داد كه مردم فلسطين راه مقاومت و انتفاضه را انتخاب كرده اند.

وي با اشاره به گفتگوي تلفني رئيس جمهور و خالد مشعل گفت: فلسطينيان بايد مراقب باشند چون دستهايي مي خواهند دستاوردهاي اين انتخابات را تخريب كند.

سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: ترورهاي ناجوانمردانه و اقدامات ديگري كه رژيم صهيونيستي بر ضد مردم فلسطين انجام داد اكنون بر ضد خودش به بار نشسته و دامنگير آنها شده است.

آصفي با اظهار تعجب از سخنان سولانا در خصوص اين پيروزي حماس گفت: وي اظهار داشته كه راي مردم براي داشتن مشروعيت كافي نيست كه اين موضوع از جمله حرفهايي است كه تاكنون از مدعيان دموكراسي نشيده بوديم و به نظر مي رسد بايد دوباره دموكراسي را تعريف كرد.

خبرنگار ديگري از محل غني سازي در طرح روسيه پرسيد كه آصفي پاسخ داد : در سفر لاريجاني به روسيه در اين خصوص نيز صحبتهايي شد و همچنين اعلام شد كه طرح روسيه به عنوان يك مجموعه يا پكيج مفيد است.

افت فشار گاز صادراتي ايران به تركيه از ديگر موضوعاتي بود كه از آصفي سئوال شد كه وي پاسخ داد : اظهارات مقامات ايراني در اين خصوص درست است كه پس از برطرف شدن موانع تكنيكي فشار گاز نيز به حالت مناسب بازخواهد گشت.

حضور چين در طرح غني سازي مشترك ايران وروسيه محور ديگري بود كه از آصفي پرسيده شد كه پاسخ داد: دبير شوراي عالي امنيت ملي اعلام كرده كه منعي براي حضور كشورهاي ديگر مي بينيم و در سفر لاريجاني به روسيه نيز مقامات اين كشور اعلام كرده اند كه طرح آنها مي تواند با مشاركت كشورهاي ديگر نيز صورت بگيرد كه اين موضوع يكي از انواع بررسي طرح روسيه خواهد بود.

از آصفي در زمينه دخالت نيروهاي يك كشور در انفجارات اخير اهواز پرسش شد كه وي اظهار داشت: نيروهاي ذيربط شواهدي را در اين زمينه در اختيار دارند كه در روزهاي آينده اين مدارك را به آن كشور خواهيم داد ولي اجازه خرابكاري عوامل كشوري را در ايران  نخواهيم داد.

سخنگوي وزارت خارجه در زمينه برگزاري اجلاس اضطراري شوراي حكام نيز گفت : كشورهاي غير متعهد و برخي دولتهاي ديگر نيز مواضع ما را قبول دارند نه اروپا. البته اجلاس شوراي حكام يك اجلاس سياسي است ، نه فني و البرادعي نيز اعتقاد دارد كه نمي تواند گزارش دقيقي در خصوص فعاليت هاي ايران تا زمان اجلاس اضطراري  تهيه كند . ما نيز از تمام ظرفيت هاي تعامل با كشورهاي ديگر در اين خصوص استفاده خواهيم كرد.

احتمال تحريم اقتصادي ايران در ديگر موضوعات مورد سئوال خبرنگاران بود كه آصفي اعلام كرد :علاوه بر اينكه اين موضوع را بسياري از كشورها رد كرده اند اما تحريم به اروپا فشار بيشتري را وارد خواهد كرد تا ايران.

وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه اروپا اعلام داشته كه ايران در مذاكرات دست به وقت كشي مي زند گفت: جمهوري اسلامي عزمي جدي در برطرف كردن ابهامات و به دست آوردن حقوق خود دارد و تاكنون هيچ گاه وقت كشي نكرده ايم.

وي اضافه كرد: ايران وارد مرحله خاصي از ديپلماسي شده و اروپا نيز متوجه اين امر است.

آصفي در زمينه احتمال تحريم نفتي ايران در صورت ارجاع پرونده به شوراي امنيت نيز اظهار داشت: تصميمات لازم را در وقت آن اعلام خواهيم كرد.

واكنش ايران به توهين برخي نشريات كشورهاي اروپايي به مقدسات اسلامي از ديگر بخش هاي سخنان آصفي بود كه وي با مشمئز خواندن اين گونه اقدامات گفت: وزارت خارجه يكي از اين كشور در اين خصوص عذرخواهي نموده است كه ما نيز علاوه بر احضار سفراي كشورهاي مورد نظر سفيران ايران نيز در آن كشورها فعال بوده اند.

سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: ما معتقد به آزادي بيان هستيم ولي خط قرمز ما اهانت به مقدسات و اديان الهي است و اميدواريم اروپا نيز زودتر متوجه اشتباه بزرگ خود بشود و آن را جبران كند.

وي با بيان اينكه اروپا از اين گونه اقدامات بيشتر متضرر مي شود افزود: آنها بايد بدانند دهها ميليون مسلمان در اروپا زندگي مي كنند و ايجاد نفرت آنها را دچار مشكلاتي مي كند كه ممكن است انگشت حسرت به دهان بگذارد.

آصفي از اظهارات جك استراو در اعتراف به سياست هاي غلط غرب در خصوص ايران استقبال كرد و گفت: اين سخنان يك قدم به جلو است و انتظار مي رود انگليس و اروپا با توجه واقعيات و مقتضيات كنوني، رفتار و عملكرد خود را نسبت به جمهوري اسلامي اصلاح كند.

وي در پايان با اشاره فعال تر شدن معاونت اقتصادي وزارت خارجه اظهار داشت: ستاد هماهنگي اقتصادي در وزارت خارجه نيز بيش از پيش فعال شده است و با استفاده از طرحهاي مختلف بحث جذب سرمايه خارجي و گسترش اقدامات روابط تجاري ايران نيز دنبال خواهد شد.

کد خبر 283938

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha